Ce este tartrul?

Joomla Templates and WordPress Themes

Placa dentara este o acumulare de bacterii si microorganisme care se fixeaza pe suprafata dintilor, fiind principalul factor cauzator al gingivitei si cariei dentare. 

Tartrul este o forma mineralizata a placii dentare si se formeaza atat pe suprafata dintilor, cat si pe suprafata protezelor dentare. Tartrul distruge smaltul dintilor si favorizeaza aparitia cariilor dentare. Daca persista perioade indelungate pe dinti si in special in zona subgingivala, poate fi afectata nu doar gingia, ci chiar si osul in care este fixat dintele, favorizand aparitia bolilor parodontale, care netratate conduc la pierderea dintilor. 

Cum se indeparteaza tartrul ?

Tartrul se indeparteaza in cadrul sedintelor de igienizare profesionala, care presupun efectuarea unor proceduri nedureroase de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional si Air-Flow.

  • Prin detartraj se indeparteaza tartrul si placa dentara.
  • Periajul profesional se realizeaza dupa detartrajul cu ultrasunete si are rolul de a netezi suprafetele dentare.   
  • Procedura Air-Flow are rolul de a curata dintii si lucrarile protetice intr-un mod eficient si de a incetini procesul de aderare a placii bacteriene la suprafata dintilor.

O igiena orala corecta si efectuarea controlului periodic la medicul dentist o data la cel mult 6 luni te ajuta sa previi aparitia si agravarea afectiunilor dentare.


Adresa:

Xanaclass Dental Clinic

Calea Calarasilor nr. 176, Bloc 59, scara A, apt.3, parter, Sector 3, Bucuresti
 
Programari:
Mobil
0722 649 049
0722 740 562