Endodontia (tratamentul canalelor radiculare) se ocupa de prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunilor pulpei dentare.

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand medicul constata ca pulpa dentara din interiorul dintelui este inflamata sau infectata. Infectiile apar datorita evolutiei cariilor, microbii din procesul carios putand penetra smaltul si dentina, ajungand la nivelul pulpei dentare. Daca nu este tratata la timp, infectia se poate raspandi prin intermediul canalelor catre varful radacinii dintelui ducand la aparitia de abcese, interventiile devenind astfel mult mai complexe.

Tratamentele endodontice pentru tratarea complicatiilor pulpare ale cariilor profunde sunt:

  • Tratamentul pulpitelor
  • Tratamentul necrozei pulpare
  • Tratamentul gangrenei pulpare

Procedurile efectuate de medicul endodont menite sa salveze dintele si sa elimine alte posibile complicatii sunt extrem de minutioase si difera in functie de gradul de distrugere a pulpei dentare.

Cu ajutorul tehnologiei moderne de instrumentare rotativa a canalelor radiculare, astazi este posibila salvarea dintilor care in trecut necesitau extractia.  

Tratamentul endodontic consta intr-o succesiune de proceduri terapeutice care au ca scop eliminarea infectiei de la nivelul pulpei dentare si sigilarea acestui spatiu de mediul bucal.

Etapele unui tratament endodontic:

  • Eliminarea infectiei si a factorilor cauzatori infectiei
  • Protejarea dintelui impotriva altor agresiuni microbiene prin sigilarea canalelor radiculare cu materiale de obturatie specifice

Tratamentul de canal (endodontic) este indicat pentru conservarea unui dinte natural si consta in curatarea, largirea si dezinfectarea canalului radicular al dintelui pentru a indeparta factorii microbieni care au condus la imbolnavirea lui. Instrumentarea canalului se poate face manual sau mecanic rotativ.

Dupa finalizarea tratamentului endodontic, dintele se poate restaura cu o obturatie sau o coroana dentara.


Adresa:

Xanaclass Dental Clinic

Calea Calarasilor nr. 176, Bloc 59, scara A, apt.3, parter, Sector 3, Bucuresti
 
Programari:
Mobil
0722 649 049
0722 740 562