Pedodontia se ocupa cu cu ingrijirea si tratarea dintilor la copii.

Prima vizita la medicul dentist a micutului pacient trebuie sa aiba loc la o varsta cat mai frageda, inca de la aparitia dintilor temporari. Pentru a asocia vizita la dentist cu o experienta placuta, netraumatizanta, este foarte important ca familializarea copiilor cu medicul si aparatura din cabinetul stomatologic sa se realizeze treptat, inainte sa apara durerile de dinti.

Terapia cariei dentare. Chiar daca dintii temporari (de lapte) vor cadea lasand locul dintilor permanenti, acestia trebuie supravegheati si tratati atunci cand se cariaza, pentru a nu afecta si influenta sanatatea dintilor permanenti inca neerupti si pentru a se evita raspandirea in organism a infectiilor.  

Sigilarea dintilor este o metoda sigura de prevenire a cariei dentare la copii, alaturi de fluorizare si de o igiena dentara riguroasa. Sigilarea presupune aplicarea unui material protector peste suprafetele aderente ale dintilor ce actioneaza ca o bariera impotriva cariilor dentare. Este o procedura simpla de prevenire a cariilor, nedureroasa si extrem de eficienta. In urma unui control profilactic, medicul poate determina daca este necesara sigilarea dintilor. 

Fluorizarea locala este o metoda prin care se intareste smaltul dintilor definitivi proaspat erupti, prin suplimentarea cantitatii de fluor a dintilor. Tratamentul contribuie la reducerea riscului aparitiei cariilor dentare si stoparea progresiei leziunilor carioase deja existente.

Parintii au rolul cel mai important in educarea copiilor asupra unei igiene corespunzatoare. Prevenirea aparitiei si agravarii afectiunilor dentare se realizeaza printr-o igiena orala corecta ce consta in efectuarea a doua periaje zilnice si efectuarea controalelor periodice de doua ori pe an. In timpul unei consultatii de rutina, medicul poate depista si trata posibile afectiuni aflate in stadii incipiente si poate observa posibile afectiuni dento-maxilare ce necesita tratament ortodontic (lipsa spatiului pentru eruptia dintilor permanenti in pozitii corecte, dinti inghesuiti, spatieri dentare, probleme de ocluzie). Totodata, parintii pot primi sfaturi legate de tehnicile corecte de periaj si asupra importantei preventiei asupra sanatatii copilului. 

Servicii pedodontie:

  • Tratamentul cariilor
  • Sigilarea santurilor si fosetelor
  • Fluorizarea locala
  • Extractii dinti temporari
  • Indrumari privind igiena orala

 

Adresa:

Xanaclass Dental Clinic

Calea Calarasilor nr. 176, Bloc 59, scara A, apt.3, parter, Sector 3, Bucuresti
 
Programari:
Mobil
0722 649 049
0722 740 562