Tratamentul cariilor dentare (odontologia) se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea leziunilor carioase ale dintilor.

Cariile apar atunci cand dintii sunt atacati de acizii produsi de bacteriile din cavitatea bucala.

Cariile se previn printr-o alimentatie sanatoasa (evitarea alimentelor bogate in zahar si bauturilor acidulate), efectuarea unui periaj corect al dintilor, folosirea atei dentare si apei de gura, efectuarea periodica a controlului stomatologic si a procedurii de igienizare profesionala (detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, Air-Flow).

Netratate la timp, cariile evolueaza devenind intinse in suprafata si profunzime, pentru ca in final sa ajunga sa intereseze si camera pulpara conducand la afectiuni ale pulpei dentare. Semnalul existentei unui proces de distructie avansat este dat de aparitia durerii.

Tratamentul cariei dentare se realizeaza cu ajutorul obturatiilor (plombe), insa solutiile de tratament pot fi diferite in functie de gradul de distructie al dintilor. In cazul distructiilor de mari dimensiuni produse de carii, obturatiile dentare pot deveni cateodata insuficient de rezistente pentru a asigura o restaurare de durata a dintilor, in astfel de situatii fiind recomandat sa se recurga la lucrari de protetica.

Tratamentul cariilor simple presupune:

  • Indepartarea tesuturilor dentare afectate
  • Protectia tesuturilor sanatoase
  • Reconstructia dintelui (plomba)

Tratarea cariilor se realizeaza sub anestezie locala, care inlatura senzatia de durere si orice disconfort.

Servicii:

  • Obturatii cu compozit
  • Obturatii cu glassionomer

 

 


Adresa:

Xanaclass Dental Clinic

Calea Calarasilor nr. 176, Bloc 59, scara A, apt.3, parter, Sector 3, Bucuresti
 
Programari:
Mobil
0722 649 049
0722 740 562