Clinica noastra dispune de 2 cabinete stomatologice dotate cu echipamente moderne, o sala de asteptare si o sala de sterilizare.

Pentru confortul si securitatea microbiologica a pacientilor, am ales uniturile Chirana Diplomat Lux cu sistem de dezinfectie a circuitului hidric si a traseelor interne ale pieselor de mana. Acestea sunt dotate cu toata aparatura necesara derularii tratamentelor moderne stomatologice: camera video intraorala, lampa pentru fotopolimerizare, aparat de detartraj cu ultasunete, Air-Flow.

Derularea tratamentelor stomatologice se realizeaza in conditii de maxima igiena, in baza unor proceduri de sterilizare efectuate cu aparatura moderna.

Autoclavul Cominox Sterilclave indeplineste toate cerintele sterilizarii profesionale, respectiv tehnologia avansata conforma cu cele mai recente standarde tehnice si reguli.

Etapele sterilizarii instrumentelor:

  • Dezinfectia/decontaminarea - presupune imersia instrumentelor intr-o baie ultrasonica cu solutie dezinfectanta
  • Spalarea manuala sub jet de apa calduta - pentru indepartarea resturilor solide depuse pe instrumente
  • Trierea pe tipuri de instrumente, impachetarea si sigilarea instrumentarului in pungi sterile in vederea sterilizarii
  • Sterilizarea propriu zisa

Sterilizarea instrumentarului se realizeaza prin autoclavare, fiecare ciclu de sterilizare fiind monitorizat printr-un sistem electronic ce permite un control permanent al parametrilor sterilizarii, asigurand astfel o sterilizare corecta si eliminarea riscului transmiterii bolilor infectioase.

Siguranta pacientului este prioritara pentru noi si de aceea respectam cu rigoare procedurile de sterilizare chimica si termica a instrumentarului si de dezinfectare a suprafetelor de lucru.

  • Dupa fiecare consultatie sau tratament stomatologic, instrumentele sunt sterilizate si suprafetele de lucru care au venit in contact cu pacientul sunt dezinfectate cu substante chimice profesionale
  • Periodic se verifica corectitudinea sterilizarii prin teste cu martori biologici (bacilul subtilis) certificata de laboratoare microbiologice acreditate de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti
  • Instrumentele sterile sunt pastrate in pungi speciale de unica folosinta si se desigileaza in fata pacientului.

Adresa:

Xanaclass Dental Clinic

Calea Calarasilor nr. 176, Bloc 59, scara A, apt.3, parter, Sector 3, Bucuresti
 
Programari:
Mobil
0722 649 049
0722 740 562