Sanatatea dentara la copii

Joomla Templates and WordPress Themes

Relatia dintre micul pacient si medicul dentist trebuie sa se formeze inainte sa apara durerile de dinti, fiind recomandata familiarizarea cu medicul si aparatura din cabinet de la o varsta cat mai frageda.

Cel mai important pentru copii este sa asocieze vizita la dentist cu o experienta placuta. Daca vizita la medic este amanata mai mult timp, afectiunile dentare existente incep sa se agraveze (aparand dureri, infectii, inflamatii), iar micutul poate capata teama de dentist, refuzand cooperarea si asociind medicul si cabinetul stomatologic cu senzatia de durere. Efectuand controale regulate de doua ori pe an sau mergand la dentist cu parintii atunci cand acestia isi rezolva problemele dentare, copiii se vor obisnui si vor accepta mult mai usor sa colaboreze cu medicul atunci cand vor fi necesare eventuale tratamente.

Iata cateva sfaturi pentru sanatatea dentara a copiilor:

  • Pentru o igiena orala corespunzatoare, urmariti ca periajul copilului sa fie efectuat in mod corect, de doua ori pe zi. Daca este necesar, puteti apela la medicul stomatolog pentru a primi instructiuni corecte de periaj.
  • Vizitati medicul stomatolog inca de la aparitia dintilor temporari, atat pentru acomodarea copilului cu medicul dentist, dar si pentru monitorizarea dezvoltarii danturii. In cadrul controalelor de rutina, medicul poate depista afectiuni dentare ce pot influenta dezvoltarea normala a danturii permanente.
  • Dintii temporari (de lapte) trebuie tratati atunci cand se cariaza. Dintii de lapte sunt mai sensibili si mai putin rezistenti decat cei permanenti, iar evolutia cariei este foarte rapida. Daca nu este tratata la timp, caria poate influenta negativ dezvoltarea viitorilor dinti permanenti. Posibilele infectii datorate netratarii la timp a cariilor se pot raspandi in organism si pot cauza diverse afectiuni cardiovasculare, ale cailor respiratorii sau articulatiilor.

Puteti preveni aparitia afectiunilor dentare si complicarea celor existente, printr-o igiena orala corecta ce consta in efectuarea corecta a doua periaje zilnice, evitarea dulciurilor si bauturilor acidulate in exces si efectuarea controalelor periodice o data la 6 luni.


Adresa:

Xanaclass Dental Clinic

Calea Calarasilor nr. 176, Bloc 59, scara A, apt.3, parter, Sector 3, Bucuresti
 
Programari:
Mobil
0722 649 049
0722 740 562