Tratamentul cariilor dentare (odontologia) se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea leziunilor carioase ale dinților.

Cariile apar atunci când dinții sunt atacați de acizii produși de bacteriile din cavitatea bucală.

Cariile se previn printr-o alimentație sănătoasă (evitarea alimentelor bogate în zahăr și băuturilor acidulate), efectuarea unui periaj corect al dinților, folosirea aței dentare și apei de gură, efectuarea periodică a controlului stomatologic și a procedurii de igienizare profesională (detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, Air-Flow).

Netratate la timp, cariile evoluează devenind întinse in suprafață și profunzime, pentru ca în final să ajungă să intereseze și camera pulpară conducând la afecțiuni ale pulpei dentare. Semnalul existenței unui proces de distrucție avansat este dat de apariția durerii.

Tratamentul cariei dentare se realizează cu ajutorul obturațiilor (plombe), însă solutiile de tratament pot fi diferite în funcție de gradul de distrucție al dinților. În cazul distrucțiilor de mari dimensiuni produse de carii, obturațiile dentare pot deveni câteodată insuficient de rezistente pentru a asigura o restaurare de durată a dinților, în astfel de situații fiind recomandat să se recurgă la lucrări de protetică.

Tratamentul cariilor simple presupune:

  • Îndepartarea țesuturilor dentare afectate
  • Protecția țesuturilor sănătoase
  • Reconstrucția dintelui (plombă)

Tratarea cariilor se realizează sub anestezie locală, care înlatură senzația de durere și orice disconfort.

Servicii:

  • Obturații cu compozit
  • Obturații cu glassionomer

 

 


Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049