Igienizarea profesională periodică

Tartrul este o formă mineralizată a plăcii dentare bacteriene ce se formează pe suprafața dinților.

Tartrul este principalul factor cauzator al gingivitei și al cariilor dentare. Igienizarea profesională realizată în cabinet presupune efectuarea unor proceduri nedureroase de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și Air-Flow cu rolul de a îndeparta tartrul și placa dentara bacteriana, precum și pentru a preveni apariția sau agravarea unor afecțiuni dentare.

Detartrajul este o procedură stomatologică profilactică prin care se îndepartează tartrul și placa bacteriană. Detartrajul ultrasonic acționează doar asupra depozitelor de tartru, nu este dureros și nu este daunator smalțului dinților.

Periajul profesional se realizează după detartraj și are rolul de a lustrui suprafețele dentare. Periajul profesional se realizează cu ajutorul unei paste de profilaxie ce conține granule cu diverse arome și este efectuat cu ajutorul unor periuțe rotative.

Procedura Air-Flow se realizează dupa detartrajul și periajul profesional și are rolul de a curăta dinții, spațiile interdentare și lucrările protetice într-un mod eficient, datorită pulverizării cu presiune a unui jet fin de apa amestecat cu microparticule speciale de bicarbonat de sodiu. Rolul acestei proceduri este de a încetini procesul de aderare a plăcii bacteriene pe suprafața dintițor și de a îndeparta coloranții de pe smalțul dinților în special din zonele greu accesibile periajului dentar, așa cum sunt spațiile interdentare sau suprafețele lucrărilor protetice aflate în contact cu mucoasa bucală.

O profilaxie eficientă constă în controale periodice efectuate o dată la cel mult 6 luni, în felul acesta medicul stomatolog putând depista și trata din stadii incipiente eventuale afecțiuni dentare sau parodontale.


Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049