Dușul bucal

Dușul bucal este un dispozitiv foarte eficient care pulsează jeturi de apă cu presiune variabilă, utilizat în igiena orală pentru a elimina resturile alimentare din zonele de retenție alimentară.

Utilizarea dușului bucal este recomandată tuturor pacienților pentru controlul plăcii bacteriene, și in special pacienților cu aparate ortodontice fixe și celor cu reabilitări orale (coroane, punți dentare, implanturi dentare).

Este dovedit clinic faptul că doar periajul dentar corect efectuat de 2 ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficientă a dinților și a spațiilor interdentare. După periajul dinților există spații în care rămân resturi de mâncare și placă bacteriană neîndepărtată. Pentru o igienă orală riguroasă, pe lângă folosirea aței dentare ar trebui să luaţi în considerare folosirea unui duş bucal.

Iată câteva sfaturi pentru utilizarea dușului bucal:

-Duşul bucal se foloseşte înainte de periajul dentar.

-Ca soluție, in aparat se poate folosi apă sau apa de gură diluată.

-Nu îl folosiţi cu o presiune mare. Dacă apare durerea, reduceţi presiunea, dușul bucal având un buton de reglare a presiunii.

-Se poziţionează capul duşului bucal la 45 de grade în zonele dintre dinţi şi gingii şi în spaţiile interdentare. Vârful irigatorului se plimbă de-a lungul liniei gingiilor, se insistă în spațiile interdentare sau între lucrările dentare şi gingie.

-Duşul bucal se foloseşte pe toate feţele dinţilor.

Utilizarea duşului bucal este eficientă dacă acesta este folosit cu regularitate, acest lucru fiind valabil și  în cazul periajului zilnic al dinților, clătirea cu apă de gură sau folosirea aței dentare.

  


Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049