Ce este tartrul?

Placa dentară este o acumulare de bacterii și microorganisme care se fixează pe suprafața dinților, fiind principalul factor cauzator al gingivitei și cariei dentare. 

Tartrul este o forma mineralizată a plăcii dentare și se formează atât pe suprafața dinților, cât și pe suprafața protezelor dentare. Tartrul distruge smalțul dinților și favorizează apariția cariilor dentare. Dacă persistă perioade îndelungate pe dinți și în special în zona subgingivală, poate fi afectată nu doar gingia, ci chiar și osul în care este fixat dintele, favorizând apariția bolilor parodontale, care netratate pot conduce la pierderea dinților. 

Cum se îndepartează tartrul ?

Tartrul se îndepartează în cadrul ședințelor de igienizare profesională, care presupun efectuarea unor proceduri nedureroase de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și Air-Flow.

  • Prin detartraj se indepartează tartrul și placa dentară bacteriană.
  • Periajul profesional se realizează după detartrajul cu ultrasunete și are rolul de a netezi suprafețele dentare.   
  • Procedura Air-Flow are rolul de a curăța dinții și lucrările protetice într-un mod eficient și de a încetini procesul de aderare a placii bacteriene la suprafața dinților.

O igienă orală corectă și efectuarea controlului periodic la medicul dentist o dată la cel mult 6 luni te ajută să previi apariția și agravarea afecțiunilor dentare.


Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049