Coroana ceramică pe zirconiu

Coroana dentară este o lucrare protetică fixă folosită la refacerea morfologică și funcțională a dinților cu leziuni coronare întinse în suprafață și profunzime, de etiologie carioasă sau traumatică.

De asemenea, dinții cu obturații coronare de mari dimensiuni beneficiază de aceasta soluție de tratament pentru prevenirea potențialelor fracturi coronare datorate minimei rezistențe a pereților coronari rămași.

Dinții naturali pe care se aplică coroanele dentare trebuie să fie tratați corect în prealabil, să nu fie mobili, să aibă pereți rezistenți și o lungime suficient de mare să poată oferi suport adecvat viitoarei coroane dentare.

Coroanele dentare se fixează pe dinți naturali sau pe implanturi și se pot confecționa din diferite materiale:

  • Ceramică pe suport metalic (coroane metalo-ceramice),
  • Integral din ceramică (porțelan),
  • Ceramică pe suport de zirconiu.

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt preferate de pacienți pentru aspectul estetic excelent, foarte apropiat dinților naturali. Zirconiul este un material biocompatibil tolerat foarte bine de organism, nu cauzează alergii și este foarte rezistent.

Coroanele ceramice pe suport din zirconiu se realizează prin metoda de frezare computerizată (CAD/CAM), o tehnologie moderna și extrem de precisă.

Avantajele coroanelor ceramice pe suport de zirconiu:

  • Acomodare imediată - Acomodarea durează foarte puțin și integrarea este perfectă datorită faptului că aceste coroane sunt foarte ușoare.
  • Aspect natural - Transluciditatea zirconiului le conferă un aspect excelent, asemănător dinților naturali, fiind foarte greu de făcut distincție între coroană și dintele natural.
  • Biocompatibilitate - Pacienții alergici nu au reacții negative, oxidul de zirconiu nu irită și nu corodează.
  • Rezistență - Au rezistență la presiune și suportă forțe masticatorii mari. Oxidul de zirconiu este un material foarte rezistent, fiind utilizat în medicină pentru confecționarea protezelor de șold.


Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049