Profilaxia dentară are rolul de a preveni apariția unor afecțiuni dentare și a preintampina complicațiile în cazul unor afecțiuni deja existente.

Placa dentară este o acumulare de bacterii care se fixează pe suprafața dinților și este principalul factor cauzator al gingivitei și cariei dentare. Tartrul, sau așa denumită piatră de pe dinți este o formă mineralizată a plăcii dentare și se formează atât pe suprafața dinților, cât si pe suprafața protezelor dentare. Tartrul distruge smalțul dinților, iar dacă persistă perioade îndelungate pe dinți și în special în zona subgingivală, poate fi afectată atât gingia, sistemul de ligamente care menține dintele în os cât și osul propriu zis.

Igienizarea profesională realizată în clinica noastră presupune efectuarea unor proceduri nedureroase de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și Air-Flow. Rolul igienizării profesionale este de a îndeparta tartrul și placa dentară și de a preveni agravarea unor afecțiuni dentare. 

Detartrajul este o procedură stomatologică profilactică prin care se îndepartează tartrul și placa dentară. Detartrajul ultrasonic acționează doar asupra depozitelor de tartru, nu este dureros și nu este dăunator smalțului dinților.

Periajul profesional se realizează după detartraj și are rolul de a lustrui suprafețele dentare.

Periajul profesional se realizează cu ajutorul unei paste de profilaxie ce conține granule cu diverse arome și este efectuat cu ajutorul unor periuțe rotative.

Procedura Air-Flow are rolul de a curața dinții, spațiile interdentare și lucrările protetice într-un mod eficient, datorită pulverizării cu presiune a unui jet fin de apă amestecat cu microparticule speciale de bicarbonat de sodiu. Rolul acestei proceduri este de a încetini procesul de aderare a plăcii bacteriene pe suprafața dinților și de a îndeparta coloranții de pe smalțul dinților în special din zonele greu accesibile periajului dentar,  așa cum sunt spațiile interdentare sau suprafețele lucrărilor protetice aflate în contact cu mucoasa bucală. Procedura este 100% non invazivă și nedureroasă.

O profilaxie eficientă constă în controale periodice efectuate o dată la cel mult 6 luni, când este recomandată și igienizarea dentară, în felul acesta putându-se depista și  eventuale afecțiuni dentare sau parodontale. Pentru pacienții cu lucrări fixe și implanturi, igienizarea profesională se recomandă odată la patru luni, iar pentru fumători, odată la trei luni.

Servicii profilaxie:

  • Controlul plăcii bacteriene
  • Detartraj cu ultrasunete, periaj professional și Air-Flow
  • Fluorizare
  • Sigilarea șanțurilor și fosetelor
  • Îndrumări privind igiena orală.

 


Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049