Aparatul dentar

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar se recomandă pentru alinierea dinților și obținerea unei mușcături corecte.

Aparatul dentar mobil este recomandat copiilor în perioada dentiției mixte (6-12 ani) pentru a stimula creșterea maxilarului și a mandibulei și a lărgi arcadele, astfel încât dinții definitivi să aibă suficient spațiu să erupă neînghesuiți și în poziții corecte. Aparatele dentare pentru copii se pot personaliza în diverse culori.

Aparatele dentare fixe se recomandă adolescenților și adulților din toate categoriile de vârstă, pentru corectarea problemelor de poziție ale dinților și a celor de ocluzie (mușcătura). Aceste aparate permit corectarea anomaliilor dentare precum: dinți nealiniați, înghesuiți, spațieri dentare, poziții defectuoase ale dinților, probleme de ocluzie. 

Aparatele dentare fixe sunt realizate cu ajutorul unor brackeți (piese de mici dimensiuni care se lipesc pe dinți și permit fixarea unor arcuri sau ligaturi prin intermediul cărora se corectează poziția dinților).

Aparatele dentare fixe se pot confecționa cu brackeți din metal, ceramica sau din safir.

Aparatul dentar fix metalic este mai vizibil decât aparatul cu brackeți ceramici și aparatul dentar safir, are o rezistență mare și este foarte eficient.

Aparatul dentar fix ceramic este estetic și mai puțin vizibil decât cel cu brackeți metalici, ușor de igienizat și confortabil la purtare.

Aparatul dentar safir este ales de pacienții adulți care își doresc un aparat dentar discret, fiind ideal pentru persoanele la care aspectul estetic este foarte important. Este aproape invizibil datorită transparenței brackeților, foarte rezistent (safirul este al doilea mineral ca duritate după diamante) și confortabil la purtare.

Durata tratamentului ortodontic cu aparate dentare depinde de severitatea problemelor de corectat și tipul aparatului ales.

Recomandări pe perioada tratamentului ortodontic:  

  • Evitarea alimentelor dure, crocante și a alimentelor tari
  • Evitarea gumei de mestecat și alimentelor lipicioase
  • Folosirea periuțelor speciale interdentare, a aței dentare și a apei de gura
  • Păstrarea unei igiene orale riguroase
  • Control medical regulat

Tratamentul ortodontic este un proces de durata (1-2 ani, perioada depinzând de complexitatea problemelor de corectat), însă rezultatele purtării unui aparat dentar sunt cu adevărat remarcabile din punct de vedere estetic și funcțional.


Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049