Pedodonția se ocupă cu îngrijirea și tratarea dinților la copii.

Prima vizită la medicul dentist a micuțului pacient trebuie să aibă loc la o vârstă cât mai fragedă, încă de la apariția dinților temporari. Pentru a asocia vizita la dentist cu o experiență plăcută, netraumatizantă, este foarte important ca familiarizarea copiilor cu medicul și aparatura din cabinetul stomatologic să se realizeze treptat, înainte să apară durerile de dinți.

Terapia cariei dentare. Chiar dacă dinții temporari (de lapte) vor cădea lăsând locul dinților permanenți, aceștia trebuie supravegheați și tratați atunci când se cariază, pentru a nu afecta și influența sănătatea dinților permanenți încă neerupți și pentru a se evita răspândirea în organism a infecțiilor.  

Sigilarea dinților este o metodă sigură de prevenire a cariei dentare la copii, alături de fluorizare și de o igienă dentară riguroasă. Sigilarea presupune aplicarea unui material protector peste suprafețele aderente ale dinților ce acționează ca o barieră împotriva cariilor dentare. Este o procedură simplă de prevenire a cariilor, nedureroasă și extrem de eficientă. În urma unui control profilactic, medicul poate determina dacă este necesară sigilarea dinților. 

Fluorizarea locală este o metodă prin care se întărește smalțul dinților definitivi proaspăt erupți, prin suplimentarea cantității de fluor a dinților. Tratamentul contribuie la reducerea riscului apariției cariilor dentare și stoparea progresiei leziunilor carioase deja existente.

Parinții au rolul cel mai important în educarea copiilor asupra unei igiene corespunzătoare. Prevenirea apariției și agravării afecțiunilor dentare se realizează printr-o igienă orală corectă ce constă în efectuarea a două periaje zilnice și efectuarea controalelor periodice de două ori pe an. În timpul unei consultații de rutină, medicul poate depista și trata posibile afecțiuni aflate în stadii incipiente și poate observa posibile afecțiuni dento-maxilare ce necesită tratament ortodontic (lipsa spațiului pentru erupția dinților permanenți în poziții corecte, dinți înghesuiți, spațieri dentare, probleme de ocluzie). Totodată, părinții pot primi sfaturi legate de tehnicile corecte de periaj și asupra importanței prevenției asupra sănătații copilului. 

Servicii pedodonție:

  • Tratamentul cariilor
  • Sigilarea șanțurilor și fosetelor
  • Fluorizarea locală
  • Extracții dinți temporari
  • Îndrumări privind igiena orală

 

Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049