Prevenția în afecțiunile dentare
Este mai simplu să previi decât să tratezi afecțiunile dentare!
Dacă nu sunt tratate la timp, afecțiunile dentare avansează și se agravează în mod tacit. Cu cât se amână mai mult vizita la medicul dentist, tratamentele necesare pentru salvarea unui dinte pot fi mai complexe, devenind implicit și mai costisitoare pentru pacienți.
Igiena orala corectă și controlul periodic la medic te pot scuti de nedoritele dureri de dinți și de tratamentele complicate. Iată de ce este mai simplu și mai confortabil să previi afecțiunile dentare:
- Placa bacteriană și tartrul - principalii factori cauzatori ai apariției bolilor parodontale - se îndepărtează prin proceduri nedureroase și non-invazive de igienizare profesională;
- Eviți agravarea afecțiunilor dentare, cât și un tratament stomatologic lung, complex și costisitor;
- Eviți disconfortul dat de durerile de dinți.
Ce presupune o ședință de igienizare profesională?
Rolul profilaxiei dentare este tocmai acela de a asigura permanent un control al sănătății dentare, prevenind astfel apariția și complicarea afecțiunilor. Igienizarea profesională presupune efectuarea unor proceduri de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și Airflow.
- Prin detartraj se îndeparteaza tartrul și placa dentară.
- Periajul profesional se realizează după detartrajul cu ultrasunete și are rolul de a netezi suprafețele dentare.
- Metoda AirFlow are rolul de a curăța dinții și lucrarile protetice într-un mod eficient și de a incetini procesul de aderare a placii bacteriene la suprafața dinților.
Cât de des ar trebui să facem o vizită medicului dentist?
Controlul periodic la medic este recomandat o dată la cel mult 6 luni, atunci când este indicată și efectuarea unei ședințe de igienizare profesională.