Implantul dentar

Igiena orala

Implantul dentar este o piesa sub forma unui surub care inlocuieste radacina unui dinte natural pierdut. Este confectionat din titan, un material biocompatibil cu tesutul uman si foarte rezistent.

Rolul implantului dentar:

  • Imbuntateste semnificativ aspectul estetic,
  • Previne migrarea dintilor invecinati,
  • Diminueaza procesul de atrofiere osoasa,
  • Sustine alte lucrari dentare ce inlocuiesc dintii pierduti (punti, proteze).

Inaintea inceperii unei lucrari protetice pe implanturi medicul specialist implantolog realizeaza o examinare oro-dentara amanuntita pe baza radiografiilor si/sau tomografiilor dentare, evalueaza starea generala de sanatate a pacientului pe baza unui set de analize de laborator, identifica posibile alte interventii necesare a fi realizate inaintea inserarii implantului (precum aditia osoasa sau elevatiile de sinus - proceduri chirurgicale necesare atunci cand suportul osos in care trebuie inserat implantul dentar este insuficient). In cazul in care sunt pacienti care necesita interventii chirurgicale de sinus lift sau aditie de os, acestea se realizeaza inaintea etapei de inserare a implanturilor, intre aceste doua faze fiind necesara o perioada de vindecare intre 4-6 luni.

Inserarea implantului in os se realizeaza printr-o interventie chirurgicala sub anestezie locala. Urmeaza apoi o perioada de vindecare ce dureaza intre 3 - 6 luni necesara integrarii implantului in os (osteointegrare). In aceasta perioada sunt necesare vizite la medic pentru monitorizarea procesului, pacientul trebuind sa mentina o igiena orala riguroasa si sa respecte intocmai indicatiile medicului.  

In ultima etapa se realizeaza amprentarea pentru efectuarea lucrarii protetice si ulterior, fixarea acesteia pe structura implantului. 

Implantul dentar are ca avantaje o durata de viata mare, imbunatatirea masticatiei si a dictiei. Inserarea unui implant nu necesita sacrificarea dintilor integri invecinati (procedura necesara in cazul puntilor dentare) si nu se cariaza in timp.

Restaurarile pe implanturi ofera o estetica deosebita si senzatia de dinti naturali, pacientii bucurandu-se astfel de confort si un zambet sanatos  pe termen lung.


Adresa:

Xanaclass Dental Clinic

Calea Calarasilor nr. 176, Bloc 59, scara A, apt.3, parter, Sector 3, Bucuresti
 
Programari:
Mobil
0722 649 049
0722 740 562