Aparate dentare

Joomla Templates and WordPress Themes

In functie de anomaliile dento-maxilare identificate in urma unei consultatii de specialitate, medicul ortodont determina daca pacientului ii este recomandat un tratament ortodontic.

In momentul inceperii unui tratament ortodontic este important ca pacientul sa aiba o igiena orala buna si sa nu prezinte carii netratate.

Aparatul dentar mobil este recomandat copiilor in perioada dentitiei mixte (6-12 ani) pentru a stimula cresterea maxilarului si a mandibulei si a largi arcadele, astfel incat dintii definitivi sa aiba suficient spatiu sa erupa neinghesuiti si in pozitii corecte. Aparatele dentare pentru copii se pot personaliza in diverse culori.

Aparatele dentare fixe se recomanda adolescentilor si adultilor pentru corectarea  problemelor de pozitie ale dintilor si a celor de ocluzie (muscatura). Aceste aparate permit corectarea anomaliilor dentare precum: dinti nealiniati, inghesuiti, spatieri dentare, pozitii defectuoase ale dintilor, probleme de ocluzie.

Aparatele dentare fixe sunt realizate cu ajutorul unor bracketi (piese de mici dimensiuni care se lipesc pe dinti si permit fixarea unor arcuri sau ligaturi prin intermediul carora se corecteaza pozitia dintilor).

Aparatele dentare fixe se pot confectiona cu bracketi din metal, ceramica sau din safir.

Aparatul dentar fix metalic este mai vizibil decat aparatul cu bracketi ceramici si aparatul dentar safir, are o rezistenta mare si este foarte eficient.

Aparatul dentar fix ceramic este estetic si mai putin vizibil decat cel cu bracketi metalici, usor de igienizat si confortabil la purtare.

Aparatul dentar safir este ales de pacientii adulti care isi doresc un aparat dentar discret, fiind ideal pentru persoanele la care aspectul estetic este foarte important. Este aproape invizibil datorita transparentei bracketilor, foarte rezistent (safirul este al doilea mineral ca duritate dupa diamante) si confortabil la purtare.

Durata tratamentului ortodontic cu aparate dentare depinde de severitatea problemelor de corectat si tipul aparatului ales.

Recomandari pe perioada tratamentului ortodontic:  

  • Evitarea alimentelor dure, crocante si a alimentelor tari
  • Evitarea gumei de mestecat si alimentelor lipicioase
  • Folosirea periutelor speciale interdentare, a atei dentare si apei de gura
  • Pastrarea unei igiene orale riguroase
  • Control medical regulat

Tratamentul ortodontic este un proces de durata (1-2 ani, depinzand de complexitatea problemelor de corectat), insa rezultatele purtarii unui aparat dentar sunt cu adevarat remarcabile din punct de vedere estetic si functional.


Adresa:

Xanaclass Dental Clinic

Calea Calarasilor nr. 176, Bloc 59, scara A, apt.3, parter, Sector 3, Bucuresti
 
Programari:
Mobil
0722 649 049
0722 740 562