Aparatul dentar mobil

Aparatul dentar mobil este indicat copiilor în perioada dentiției temporare sau mixte (6-12 ani). 

Purtarea aparatului dentar mobil este indicată pentru corectarea pozitței dinților și a ocluziei (mușcăturii), stimularea creșterii maxilarului și a mandibulei și lărgirea arcadelor, astfel încât dinții definitivi să aibă suficient spațiu să erupă neînghesuiți și în poziții corecte.

Durata unui tratament ortodontic cu aparat dentar mobil poate fi între 12 - 24 luni, însă aceasta depinde de vârsta, complexitatea anomaliei ce trebuie corectată, și nu în ultimul rând, de cooperarea copilului de a purta aparatul dentar și respectarea cu strictețe a controalelor periodice. Aparatele dentare mobile acționează numai pe durata purtării lor, de aceea, pentru a avea rezultate este recomandat ca acestea să fie purtate minim 14 - 16 ore pe zi, în special pe parcursul nopții și cât de mult posibil în timpul zilei. Părinții vor fi îndrumați de catre medic asupra modului în care trebuie să activeze șurubul aparatului dentar și periodicitatea cu care trebuie să efectueze aceasta manoperă extrem de simplă.

Controalele periodice, a căror frecvență este stabilită de medicul ortodont de la inceputul tratamentului, sunt extrem de importante atât pentru pentru activarea aparatului (ghidarea forțelor pentru deplasarea corectă a dinților), cât și pentru monitorizarea evoluției tratamentului ortodontic.

Tratamentul ortodontic nu este dureros, doar in primele zile după activarea aparatului dentar se pot simți anumite tensiuni la nivelul dinților, a căror intensitate diferă însă de la caz la caz. 

Aparatele dentare mobile se pot personaliza în diverse culori extrem de atractive, în acrilatul ortodontic se pot îngloba mici figurine sau se poate aplica sclipici, astfel încât aspectul aparatului să fie cât mai atrăgător, iar cel mic să îl poarte cu plăcere.


Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049