Implantul dentar

Implantul dentar este o piesă sub forma unui șurub care înlocuiește rădăcina unui dinte natural pierdut.  

Este confecționat din titan, un material biocompatibil cu țesutul uman și foarte rezistent.

Rolul implantului dentar:

  • Îmbunătățește semnificativ aspectul estetic,
  • Previne migrarea dinților învecinați,
  • Diminuează procesul de atrofiere osoasă,
  • Susține alte lucrări dentare ce înlocuiesc dinții pierduți (punți, proteze).

Înaintea începerii unei lucrări protetice pe implanturi medicul specialist implantolog realizează o examinare oro-dentară amanunțită pe baza radiografiilor și/sau tomografiilor dentare, evaluează starea generală de sănătate a pacientului pe baza unui set de analize de laborator, identifică posibile alte intervențiii necesare a fi realizate înaintea inserarii implantului (precum adiția osoasă sau elevațiile de sinus - proceduri chirurgicale necesare atunci când suportul osos în care trebuie inserat implantul dentar este insuficient). În cazul în care sunt pacienți care necesită intervenții chirurgicale de sinus lift sau adiție de os, acestea se realizează înaintea etapei de inserare a implanturilor, între aceste doua faze fiind necesară o perioadă de vindecare între 4-6 luni.

Inserarea implantului în os se realizează printr-o intervenție chirurgicală sub anestezie locală. Urmează apoi o perioadă de vindecare ce durează între 3 - 6 luni necesară integrării implantului în os (osteointegrare). În această perioadă sunt necesare vizite la medic pentru monitorizarea procesului, pacientul trebuind să mențină o igienă orală riguroasă și să respecte întocmai indicațiile medicului.  

În ultima etapă se realizează amprentarea pentru efectuarea lucrării protetice și ulterior, fixarea acesteia pe structura implantului. 

Implantul dentar are ca avantaje o durată de viața mare, îmbunătățirea masticației și a dicției. Inserarea unui implant nu necesită sacrificarea dintțlor integri învecinați (procedura necesară în cazul punților dentare) și nu se cariază in timp.

Restaurările pe implanturi oferă o estetică deosebită și senzația de dinți naturali, pacienții bucurându-se astfel de confort și un zâmbet sănătos  pe termen lung.


Adresa noastră este:

Xanaclass Dental Clinic

home 38x38 Calea Călăraşilor nr. 176, Bloc 59, Scara A, Apt.3, Parter, Sector 3, București
email 38x38 email: clinicadentara@gmail.com
Sună acum! Tel. programări:
 0722 649 049